Svenska

Diamanter

En otroligt viktig fråga att ställa sig, då det inte går att skilja en syntetisk diamant från en äkta naturlig diamant med mikroskop eller handhållen utrustning.

Alla diamanter vi köper in går igenom flera instanser av högteknologisk och professionell utrustning från GIA – Gemmological institute of America och De Beers, för att bestämma härkomsten av diamanterna. Naturlig eller Man made/Syntetisk/Labbodlad.

För den hängivna.

Utrustningen från GIA heter GIA ID100 och den använder mycket känslig spektroskopiteknik för att upptäcka spårmängder av gallerdefekter i diamanter. Detta är en av fyra steg som diamanten går igenom oavsett storlek, från de minsta diamanter på 1 mm till de största på flera carat, allt testas för att säkerställa att inga syntetiska diamanter går igenom som naturliga. Det kan låta otroligt att även de minsta testas i detalj, men de flesta större diamanter säljs med certifikat. De stenarna är därmed redan testade i större laboratorium och därför är allt utrustning som utvecklas till diamanthandlare gjorde för att de ska kunna gå igenom större mängder mindre diamanter (Under 0,20ct) och säkerställa att diamanterna är naturliga eller syntetiska.

När GIA själva bestämmer härkomsten på en diamanter görs den på Nanometer nivå, En miljarddels meter, för att hitta spårämnen och på atomnivå avgöra om diamanten är enbart gjord av kolatomer eller om andra atomer också finns och hur den har kommit till.

 

Diamanter är naturens ädelstenar och fascinerar med sin unika förmåga att sprida ljus, dess briljans och lyster. Deras dispersion, som bryter ljuset i regnbågens färger, är ett sällsynt skådespel i världen av ädelstenar. Denna förmåga att få ljuset att dansa ger diamanten dess extraordinära skönhet och dess hårdhet gör den till den mest eftertraktade ädelstenen av alla. Varje diamant är en unik skatt från moder jord och bär med sig en historia av miljoner år. När du bär en diamant, bär du en bit av naturens skönhet och en symbol för evig kärlek och odödlighet.

 

Vi strävar efter enastående kvalitet och skönhet. Våra diamanter är färglösa med inneslutningar som inte går att se med blotta ögat. Våra diamanter över 0,20 carat är i regel certifierade med Diamond Reports från GIA, vilket är en försäkran och garanti av deras höga kvalitet. När du väljer våra diamanter, väljer du det bästa.

En välslipad diamant ger både en eld av färger och ett bländande glitter.  Vår uppmärksamhet på detaljer och expertis garanterar att du får diamanter som är mästerligt slipade för att avslöja sin fulla potential. När det kommer till att välja den perfekta diamanten, är slipningen nyckeln till att säkerställa dess extraordinära skönhet.

Ja, vi erbjuder alla våra egna ringar med syntetiska diamanter.

Förlovning & Vigsel

Ja! Vi har ett stort urval av ringar i olika metaller som du kan låna med dig vid ditt frieri för en deposition från 2500 kronor, som du sedan får tillbaka vid beställning av ring.

Vi anpassar vår tillverkning beroende på smycke.
Vi är stolta över att tillverka en betydande del av våra smycken i verkstan som delar lokal med butik på köpmangatan. Vårt mål är att öka denna andel varje dag, för att erbjuda dig smycken som är unika och skapade med passion och skicklighet.

Underhåll

Ja. Vi har 2 heltidsanställda guldsmeder och det finns alltid minst 1 på plats varje dag.

Shopping

Ja, vi erbjuder delbetalning via Santander Consumer bank.

Delbetalningen kan läggas upp på 3-72 månader.
Upp till 6 månader är räntefritt och betalningsfritt, du betalar allt när du vill.

12-36 månader är räntefritt men delbetalas varje månad.

72 månader är med ränta och delbetalning varje månad.

Uppläggningsavgift tillkommer. Kreditupplysning tas vid tecknande av lån.
Vi kan hjälpa er från start till mål i butik.

Ja, vi köper in guld till dagspris.

När vi köper in guld fotograferar vi dina smycken, du får en specifikation som inkluderar bilden på det du har sålt.
Samma information skickas sedan till polisen.

Du kan även smälta om ditt guld till ett nytt smycke, något som är väldigt fördelaktigt om du ändå hade tänkt köpa ett smycke, då du slipper betala för materialkostnaden.

 

Ja vi säljer presentkort och våra presentkort är giltiga i 5 år, vi vill att det ska finnas gott om tid att välja ut något fint, så vi tillsammans kan säga hejdå till presentkort som gick ut för tidigt!

Ja! Vi har ett stort urval av ringar i olika metaller som du kan låna med dig vid ditt frieri för en deposition från 2500 kronor, som du sedan får tillbaka vid beställning av ring.

Ja, det gör vi!

Fokusera din mobilkamera på QR koden på presentkortet för att ta reda på saldot och hur länge det gäller.

Vi accepterar alla konto och kreditkort, inklusive American Express.

Vi accepterar även kontanter och betalning via Swish.

Vi erbjuder delbetalning via Santander Consumer bank.
-Upp till 6 månader betal och räntefritt, betala när du vill.
-Upp till 36 månader räntefritt.

En kreditupplysning görs vid beställningstillfället och första delbetalningen.