Svenska

Pärlor som odlas i Japan

Akoyapärlan från Akoyamusslan

Akoyapärlor är en extraordinär gåva från havet som odlas med precision och skicklighet i Japan. Deras naturliga glans och klassiska skönhet har fängslat människor i århundraden.

Dessa pärlor har sitt ursprung i Akoyamusslan, som odlan vid Japans kust, och de är skapade när en irritant, oftast en liten bit från en mussla, blir innesluten i dess mjuka vävnad. För att skydda sig från irritanten bildar musslan skikt efter skikt av nacre, ett ädelmaterial som ger pärlan dess unika lyster. Numera planterar man in en pärlemorkula med en bit mantel vävnad som sedan bildar en pärla efter ett par år.

Akoyapärlor är kända för sin vita och silvriga nyanser, som varierar från kritvit till en mjuk rosa ton. Det som gör dem så eftertraktade är deras ojämförliga glans och lyster, som reflekterar ljuset på ett sätt som få andra pärlor kan.

Deras klassiska skönhet gör akoyapärlor till en tidlös smyckesval. De har varit en symbol för elegans och raffinement i århundraden och fortsätter att vara uppskattade idag. Vare sig de pryder en halskedja, örhängen eller ett armband, ger akoyapärlor en touch av enkelhet och sofistikation till varje tillfälle.

När du bär akoyapärlor bär du en bit av havets mystik och skönhet med dig. Deras enastående glans och det hantverk som krävs för att odla dem i Japan gör dem till en unik och betydelsefull del av smyckes världen.

Drottning Elisabeth var en sann pärlälskare och sågs ofta bära sitt 3 radiga pärlhalsband.

“Utforska vår kollektion av vackra Akoyapärlor i halsband, armband, örhängen och ringar. Vi har alltid smycken på lager för att lyfta din elegans och stil.”

Relaterade produkter

Wissings Collection
Drakenberg Sjölin
Wissings Collection