Svenska

Vad kostar en förlovningsring? 

Många frågar sig vad en förlovningsring ska kosta, det enkla svaret är att det beror på. 

Det beror på din ekonomi, det beror på vad din partner önskar sig för ring och hur det känns. 

Våra kunder handlar ofta sin förlovningsring i segmentet 15-25000. Det finns en hel del som handlar ringar för betydligt mindre och betydligt mer. 

 

Ett klassiskt exempel, som hos oss är en myt, är att en förlovningsring ska kosta 3 månadslöner. 

 

Innan du går in för att köpa en ring är det bra att fråga sig själv ärligt vad som är den absoluta maxgränsen för ditt köp. Gör ett tankeexperiment där du föreställer dig att du köper något för 10.000, 25000 eller 50000. Hittar du en gräns som gör dig nervös så vet du att du har gått för långt. Det ska kännas bra att handla en förlovningsring. Förbered dig samtidigt på att din ursprungliga budget kan behöva tänjas, då ett hantverk med fina diamanter ofta kostar lite mer än vad man har tänkt sig. Så det kommer svida lite, det hör till. Det finns inget annat i vår värld som väger så lite och kostar så mycket som diamanter. 

 

Vårt sortiment

Vi har förlovningsringar i form av släta silverringar från 1500 upp till 1ct solitärer i vitguld på 200.000, så det finns gott om alternativ.
En alliansring, med stenar på rad, kostar ofta från 10.000 kronor, medan solitärer brukar börja på 12.000.

Vi erbjuder även låneringar som du kan låna med dig och utföra frieriet med för att sedan komma in till oss och sätta er i lugn och ro och välja det ni önskar tillsammans. Här kan du se och läsa om våra förlovningsringar.

Vi erbjuder också en garanti på alla diamantringar som innebär att du får minst 5 års fri service på din diamantring, vilket underlättar mycket då storleks ändringar är inkluderat i priset, vi kallar er årligen för översyn av infattningar. Sånt som man själv lätt glömmer eller drar sig för att göra då det är en tråkig men nödvändig utgift i underhållet av ring som ska hålla över en lång tid. 

 

Förberedelse

En viktig aspekt är att samla information inför ditt köp, lyssna noga på din partner om hen uttrycker önskemål. Det är den enklaste vägen till att hitta rätt ring. Eller åtminstone få en hint om vad som önskas. Läs på om ädelstenar och ädelmetaller. I Sverige har vi en stark tradition i att hålla oss till 18 karat guld oavsett om det är vitguld eller rödguld. 

 

Historia

Året är 2024 och förlovningsringen är inte längre en ekonomisk försäkring för en brud om förlovningen bryts, så ge dig in i sökandet efter en ring med lugn och måtta. Leta efter fina diamanter, inte stora. Ta dig tid att gå runt och jämföra diamanter och modeller på ringar och infattningar av stenar. Var nyfiken och försök verkligen lära dig något om metaller och ädelstenar, det är en större del av vårt liv än man kan tro. 

 

Har du frågor eller tips på något ämne vi borde skriva en artikel om är du varmt välkommen att kontakta oss

info@wissings.se

021-130120

 

Går du i förlovnings tankar?

Boka en tid! Ge dig själv tiden att se över vårt sortiment i lugn och ro, samtidigt som du kan ställa alla frågor du har och få svar personligen. Eller om du undrar något om diamant kvalitéer så får du chansen att med egna ögon och med vår expertis och hjälpmedel se vad diamantens 4 C betyder i praktiken. 

Relaterade produkter

FANCY - Wissings Guld, Wissings Collection
Efva Attling