Svenska

Lär dig allt om våra diamanter

Fakta om våra diamanter

Våra diamanter är naturliga skatter, noga utvalda och välslipade för att skapa bedårande smycken. Kvalitet och skönhet i varje sten.

Vi är utbildade inom gemmologi och kan därför guida dig igenom olika diamanter och kvalitéter och ge dig en bild av hur våra kriterier ser ut när vi väljer diamanter.

De fyra C:erna är viktiga faktorer när man bedömer en diamants kvalitet och värde:

  1. Carat (Vikt): Carat är enheten för att mäta en diamants vikt. En carat är ungefär 0,2 gram. Större diamanter är vanligtvis mer värdefulla.
  2. Clarity (Klarhet): Klarhet bedömer mängden och storleken på inneslutningar och brytningsdefekter i diamanten. Diamanter med färre inneslutningar betraktas som mer värdefulla.
  3. Color (Färg): Diamanter graderas på en skala från D (färglös) till Z (tydliga färger). Ju mer färglös diamanten är, desto mer värdefull är den.
  4. Cut (Slipning): Slipningen handlar om hur väl diamanten är formad och hur dess yta och vinklar påverkar ljusreflektionen. En välslipad diamant har en ökad briljans och lyster och är därmed mer värdefull.

Dessa fyra C:er, tillsammans med diamantens form och kvaliteten på dess metallinfattning, påverkar dess totala skönhet och värde. Diamantens 4 C:er är avgörande när du väljer den perfekta diamanten för ditt smycke.

Relaterade produkter

Efva Attling