Svenska

Att investera i guld- och silvertackor har likheter, men det finns några viktiga skillnader att överväga:

  1. Pris och volatilitet: Guld har historiskt haft ett högre pris än silver per vikt, vilket innebär att det kan kräva en större investering för att köpa guld än silver. Silver har dock en tendens att vara mer volatilt än guld och kan därför uppvisa större prisrörelser.
  2. Lagring: Både guld- och silvertackor måste lagras på ett säkert ställe. Guld är mer kompakt och värdefullt än silver, vilket kan göra det enklare att lagra större mängder guld. Silver tar mer plats, vilket kan påverka lagringskostnaderna.
    Vid köp av guldtackor, erbjuder vi lagring i vårt bankfack. 
  3. Diversifiering: Om du vill diversifiera din portfölj kan det vara fördelaktigt att ha både guld- och silvertackor. Deras prisrörelser kan variera och de påverkas av olika faktorer, vilket kan minska risken.
  4. Likheter: Både guld och silver anses vara säkra hamnar i tider av ekonomisk osäkerhet och kan fungera som en hedge mot inflation. De är också likvida tillgångar som enkelt kan konverteras till kontanter om det behövs.
  5. Tillgänglighet: Guld- och silvertackor finns tillgängliga i olika vikter och storlekar, så du kan anpassa din investering efter din budget och mål.

Sammanfattningsvis, båda guld- och silvertackor kan vara attraktiva investeringsalternativ, och det bästa valet beror på dina specifika mål och omständigheter. Välkommen in att tala med oss om investering i ädelmetall!